Minusta

Hei. Ihanaa, että löysit.

Et ole perillä, mutta nyt sinäkin olet mukana Elämän mittaisella matkalla, joka on perheblogi ja ajatushautomo. Päätähtenä tuikkii esikoinen, jolla todettiin raskauden aikana downin oireyhtymä. Käyhän peremmälle.

Blogia kirjoittaa Päivi, joka on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän on lapsuuden luomutilalla kasvanut maaseudun plikka ja kaupungissa aikuistunut kulttuuri- ja ruokaintoilija.

Elämän mittaisella matkalla syntyi sairaanhoitajaopiskelijan työharjoittelun päiväkirjaksi Tansaniassa vuonna 2015. Päivi mutusteli blogin nimen sen verran laaja-alaiseksi, että voisi jatkaa kirjoittamista elämästä savannipölyt haaremihousuistaan karistettuaankin.

Silloin hän ei vielä ymmärtänyt, että Elämän mittaisella matkalla-blogista tulikin koko ajan kasvava media, jossa puhutaan elämästä erityislapsiperheen näkökulmasta.

Päivi asuu perheensä kanssa tällä hetkellä Turun kainalossa, joka on maalaissieluisen näkökulmasta ihan siinä nurkan takana, lähes Turun ytimessä. Perheeseen kuuluu puolison lisäksi kesällä 2016 syntynyt esikoistyttö, syksyllä 2019 syntynyt poika sekä esikoisen kanssa lähes saman ikäinen chow chow-rotuinen koira Paavo. Arkea värittää esikoisen downin syndrooma ja sen mukana tulleet lisämausteet.

Nykyinen koti on Varsinais-Suomessa, mutta Päivin koti on ollut aina siellä minne hän on reppunsa laskenut. Viitisen vuotta Turun piskuinen yksiö, yhden syksyn Tansanian kommuuni sekä neljä vuotta Kotka, jonne lähdettiin opiskeluiden ja uusien seikkailujen perässä.

Retket, kotimaa ja muu maailma ei ole hävinnyt Päivin elämästä mihinkään, päin vastoin. Nyt hän katselee maailmaa vain hyvin erilaisin silmin erityislapsen äitinä.

Päivi tekee yhteistöitä omiin arvioihinsa sopivien yritysten, yhteistöjen ja ihmisten kanssa. Inspiroitumaan hänet saavat:

  • Kotimaisuus
  • Arjen helpottaminen 
  • Perheiden hyvinvoinnin edistäminen
  • Kasvispainotteinen ruoka
  • Seikkailut korpikuusen kannon nokasta kaupunkien pienille mukulakivikujille.
  • Yhteiskunnalliset kysymykset

Jos haluat hyödyntää Päivi monipuolista sairaanhoitajan osaamista, mielipiteitä herättävää ja elävää kerrontaa sisällöntuonannossa tai puhujana ota epäröimättä yhteyttä. Nakkaa viestiä, nykäise hihasta tai lähetä savumerkkejä. Ihan mikä luontaisimmalta tuntuu.

Päivi duunaa yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat tehdä vaatimattomasti maailmasta parempaa.

Heipat, yhteistyöehdotukset ja villit visiot voi lähettää Päiville: elamanmittaisellamatkalla@gmail.com