Kana-nuudelikeitto

Tässä kohtaa on varmasti hyvä vielä kerrata mikä on tämä tatami, jolla ruokareseptejä täällä blogissani jaan. Jos resepti on apinoitu jostakin muualta, tuon sen julki postauksessa. En taida olla se uusien hittien, kuten avokaadopastan tai uunifetan tehtailija, vaikka Sovella onkin toinen nimeni. Tärkeintä itselleni on jakaa hyväksi kokemiani reseptejä, joilla toivottavasti kaikki saisivat arkiruokailuihin:

  • nopeaa, helppoa, mausta tinkimättä
  • lisää kasviksia lautaselle
  • vähän vaihtelua
  • uutta inspiraatiota

Ja tässä olisi käsillä taas yksi sellainen resepti; kana-nuudelikeitto. Vegaanin version saat vaihtamalla kanan esimerkiksi savutofua paistamalla joukkoon. Tein sekä gluteenittoman keiton riisinuudeleista sekä vehnänuudeleista, koska muu väki ei ole riisinuudeleista innostunut.

Minusta on tosi hankala määritellä kuinka monta annosta tulee, kun syöjien annoskoot ovat niin erilaisia jos perheessä on muitakin kuin aikuisia. Yritän kuitenkin lisäillä myös annosmäärät ohjeeseen.

KANA-NUUDELIKEITTO n. 6 annosta

Valmistuaika 30 min

  • 500g Kanan fileetä
  • 2pss (600g) Amerikan kasvissekoitus (myös muut lemppari pakastekasvikset käyvät)
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1rkl hunajaa
  • 1/2 rkl valkosipulirouhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)
  • 1,5 tl yrttisuolaa tai maun mukaan
  • 1/2-1 tl mustapippuria (mielellään myllystä rouhittuna)
  • 400g nuudeleita (+MAMA-nuudelien maustepussit)
  • 2dl kermaa (käytimme kaurakermaa)
  1. Keitä kasviksia vedessä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät n. 10 min
  2. Pilko sillä aikaa kana.
  3. Paista kana öljyssä. Lisää heti alussa kaikki muut mausteet paitsi hunaja. Kun kana on kypsää (älä paista kuivaksi) nosta lieden lämpötilaa niin, että kanat alkavat saada väriä pintaan. Lisää hunaja ja pyöräyttele kaikkialle. Paista niin, että kanaan tulee rapea ja kullankeltainen paistopinta.
  4. Lisää kanat, nuudelit ja nuudelien maustepussit keittoon. Pikkuväen on helpompi syödä, jos nuudelit rikkoo pienemmäksi. Se käy kätevästi puristelemalla raa’at nuudelit rikki pussin ollessa vielä suljettu.
  5. Keitä vielä muutama minuutti nuudelit kypsiksi.
  6. Jos kotoa löytyy ruoho- tai kevätsipulia tai pidät tuoreen korianterin mausta niin koristele ja makustele niillä.

Jä näin on lähes samasta padasta koko perheelle. Toivottavasti maistuu. Jaa mutta. Pitäisiköhän joululiina vaihtaa? Ehkä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *