Myskikurpitsa-feta-pasta
Olen aivan rakastunut myskikurpitsaan. Nostan käden pystyyn, olen se kouluruokailuissa kurpitsakeitosta traumatisoitunut lapsi. Nyt kun olen kokkaillut ja kokeillut kaikkia reseptejä mitä myskikurpitsasta voisi tehdä, sanon edelleen ettei keitto ole lempparini, vaikka ei sekään missään nimessä huono ole.
Tämän ihanan myskikurpitsapastan lisäksi myskikurpitsa on ihan hitsin hyvää salaattiin paahdettuna tai lisäkkeenä uunijuureksena. Myskikurpitsassa on hieman pähkinäinen ja makeahko maku, sanoisin tässä olevan bataatille erinoimainen suomalainen korvike. Maku on yllättävän lähellä. Seuraavaksi aion kokeilla bataattiburgereiden kansina myskikurpitsakansia.
Myskikurpitspasta syntyy näin:
Nämä tarvitset:
- 1 sipuli
- 3-5 valkosipulinkynttä riippuen suhteestasi valkosipuliin
- 1 myskikurpitsa (n. 500 g)
- 200 g fetaa
- 2 dl kermaa (kuohukerma on kuohukerma, mutta arkena sopii hyvin kaurakerma)
- lempparipastaa
- oliiviöljyä
- haluamaasi pastaa
Tee näin:
- Leikkaa myskikurpitsa kahtia pitkittäissuunnassa. Kaaviloi lusikalla siemenet pois. Laita kurpitsat pellille leikkuupinta ylöspäin. Pirskota päälle öljyä, (sormi)suolaa ja mustapippuria myllystä.
- Paahda 200 asteisessauunissa noin 30 min niin kauan kun myrkikurpitsa on pehmeää ja uppoaa kuin kuuma veitsi voihin.
- Paahda pannulla valkosipuli ja sipuli öljyssä.
- Kaavi myskikurpitsa pois kuorestaan ja lisää pannulle ja sekoittele. Laita puolet fetasta ja kerma myskikurpitsan sekaan ja sekoittele tasainen massa. Mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan.
- Sekoita keitetty pasta myskikurpitsaseokseen. Ripottele päälle loput fetasta.
- Tarjoile jonkin raikkaan kanssa, esim. tuoreen babypinaatin, vuonankaalin tai yrttikimaran kanssa.
Puoliso tykkäsi tästä hurjasti, lapset ei niinkaan. Voi olla myös, että pastan valinta oli väärä, ehkä ensi kerralla makaronin tai spagetin sekaan. Meidän perheen kasvisruokasuosikit löytyvät täältä.