Koko perheen arkiruokaa 2/52 – Kylmäsavulohipasta

Monille kylmäsavulohi on liian kallista, mutta itse usein nappaan lähikaupasta eräpäivää lähestyvät fisut kyytiin ja pakastan ne pastapäivää varten. Näin ollen kaikki voittaa.

Kylmäsavulohi on arkeen siksi erittäin pätevä vaihtoehto, että se on nopea käsitellä. Ja ruoka valmistuu todella nopeaan. Vaikka tämä onkin nopeutensa vuoksi valikoitunut arkiruuaksi, niin tämä on kyllä sen verran juhlavan makuista, että kehtaa laittaa pyhäpöytäänkin.

  • 385 g kylmäsavulohta (jos käytät kuitenkin valmispaketteja laittaisin 3 pkt eli 450g ja jättäisin muutaman siivun eväsleivälle)
  • 2 kpl punasipuleita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ruukku tuoretta tilliä (voi korvata esim. tuoreella ruohosipulilla mikäli tilli ei napostele)
  • 1 prk eli 2 dl kaurakermaa (esim. Planti)
  • 1 prk eli 150 g kauratuorejuustoa (esim. Oatly)
  • mustapippuria ja suolaa
  • pastaa
  1. Laita pastavesi jo kiehumaan, jotta ei tarvitse odotella spagettien kypsymistä. Muista suola pastaveteen.
  2. Leikkaa kylmäsavulohisiivut saksilla haluamasi kokoisiksi siivuiksi. Kauhean pientä ei kannata tehdä, koska sekoittaessa lohi hajoaa kuitenkin pienemmiksi paloiksi.
  3. Pese tilli ja leikkaa saksilla silpuksi.
  4. Pese sitruuna ja purista mehu.
  5. Pilko punasipuli. Kuullota runsaassa määrässä öljyä (itse käytin rypsiöljyä). Jätä puolikypsiksi.
  6. Lisää kylmäsavulohi. Paista muutama minuutti. Mikäli ajatus raa’asta kalasta etoo, paista kalaa pidempään, muutoin vain muutama minuutti, jotta kala pysyy mehevänä.
  7. Sekoita joukkoon hellästi tuorejuusto, kerma, puolikkaan sitruunan mehu, suola ja pippuri.
  8. Pyöräyttele mukaan varovasti tilli.
  9. Kastikkeen voi sekoittaa pastan kanssa keskenään tai jättää erikseen. Aivan yhtä jumalaista se on kummin vain.

Tarjoiluehdotus: Nauti vauvan kanssa lattialla.

Trackbacks & Pings

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *