Mozzarellapasta – arkiruokaa koko perheelle
Mozzarellapasta on meidän perheen sellainen nopeasti jotain törkyisen hyvää. Yleensä myös kaikki ainekset löytyy valmiina kotoa mozzarellaa lukuunottamatta, mutta sitä onneksi saa lähikaupasta.
Jos lapset ei innostu yhtään isosta mozzarellasta niin voisi ihan hyvin kokeilla sellaisia mozzarellapalloja. Itse olen aiemmin riipinyt sormin ison mozzarellan, mutta sitten koin jonkin valaistumisen, että teelusikalla saa kivoja pyöreän mallisia palasia. Meidän lapset ei tykkää mozzarellasta yhtään, joten sen vuoksi ohje on pikkiriikkinen verratuna muihin resepteihini.
Vegaanin pastasta saa vaihtamalla mozzarellan maidottomaan mozzarellaan ja gluteenittoman valitsemalla gluteenittoman pastan. Simple as pasta.
Mozzarellapastasta löytyy varmasti tuhat ja yksi erilaista reseptiä ihan pienein nyanssieroin, mutta meillä se tehdään näin. Yksinkertaista. Mutta niinhän aika moni onnellisuusasia on. Ja vaikka tämä on arkiruokaresepti niin yhtä lailla tätä nautittiin onnistuneesti, kun ystäväni oli miehensä kanssa kyläilemässä piiiitkästä aikaa.
MOZZARELLAPASTA KAHDELLE (valmistusaika 20-30 min)
Nämä tarvitset:
- n. 160 g pastaa kuivana (itse tykkään käyttää tagliatelleä tai spagettia
- 2 keltasipulia
- 6 valkosipulin kynttä (tai josset ole yhtä hulluna alkosipuliin niin 3 myös riittää tuomaan makua
- 250 g kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
- 1 sitruuna
- suolaa ja mustapippuria
- 2 pkt mozzarellaa (vegaanistakin mozzarella on, mutta en ole itse testannut)
- kourallinen basilikaa
Tee näin:
- Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen.
- Kuori ja pilko sipuli.
- Laita pannulle runsaasti oliiviöljyä (n. 0,5 dl) ja lisää sipulit ja kirsikkatomaatit joukkoon.
- Kuori ja raasta valkosipuli pannulle.
- Kun tomaatit ovat pehmenneet, mutta pysyvät vielä koossa niin pannun voi sammuttaa. Mausta suolalla ja rouhi myllystä mustapippuria
- Purista sitruunan mehu pannulle. Tässä vaiheessa lisää tarvittessa lisää oliiviöljyä, jotta seos on kastikemainen.
- Valuta vesi valmiista pastasta ja lisää pannulle. Pyöräyttele hyvin kaikki sekaisin.
- Jos pidät hieman sulaneesta mozzarellasta voit heittää palaset pannulle ja antaa niiden sulaa siellä hiukan. Muuten mozzarellan voi laittaa esim. eriliseen tarjoilukulhoon ja lisätä mieleinen määrä suoraa lautaselle. Koristele ja mausta tuoreella basilikalla.
Ai että niin tuli nälkä kuvia katsellessa. Tällä viikolla just syötiin, mut ehkä sitä vois taas seuraavalla. Herkullisia arkihetkiä uuteen viikkoon!