Puolukkatuoremehu pakastepuolukoista
Lojuuko teidän pakkasissa vielä isot määrät puolukkaa eikä vispipuurot ja hillot enää jaksa innostaa? Tee kesään ihanaa tuoremehua, jota itse olen nyt hörppinyt kuumina päivinä ja aamupalan yhteydessä. Tästä tulee kyllä aivan ihanat kesämoktailit ja -cocktailit. Eipä ole kaupan puolukka- ja karpalomehuilla enää mitään jakoa jääkaapissani tämän jälkeen.
Sinäkin pääset puuhaamaan oman puolukkatuoremehun näin:
Nämä tarvitset:
- 4 litraa puolukoita (itse käytin pakastettuja)
- 25 g sitruunahappoa (saa ihan tavallisista ruokakaupoista ja esim. Puuilo, Tokmanni yms.)
- 2 litraa kylmää vettä
- sokeria maun mukaan
Tee näin:
- Huuhtele puolukat lämpimän veden alla ja blokkaa mahdolliset roskat pois. Lämmintä vettä siksi, että samalla puolukat sulaa.
- Survo puolukat. Itse survoin ihan nuijalla.
- Liota kylmään veteen 25 g sitruunahappoa.
- Kaada puolukoiden sekaan ja sekoita.
- Anna seoksen seistä n. 2 vuorokautta ja sekoita muutaman kerran sen aikana. Eri lähteet käskee pitää seoksen kylmässä tai lämpimässä. Itse pidin nyt lämpimässä, mutta ainakin kylmässä pitämällä ei voi mennä vikaan.
- Siivilöi puolukan kuoret pois. Kuoristahan voi tehdä esim. hillokkeen tai puuroa vielä, jotta mitään ei mene hukkaan.
- Lisää sokeria mehuun haluamasi määrä ja pullota.
- Puolukkamehu säilyy hyvin jääkaapissa useita viikkoja, mutta mehun voi myös pakastaa esim. pakastusrasioihin tai maitotölkkeihin.
- Itse laitoin sokeria sen verran, että tuli makuuni vähän liian makeaa. Juomisvaiheessa lisäsin vettä puolet eli 1:1 ajatuksella hörpin omat mehut.
Kippis heinäkuulle! Sulle ja mulle. Meille kaikille!