Raskauspäiväkirja

No mutta. Tuliko tämä ihan puskista? Jos niin, et taida seurata meitä somessa. Facebookista meidän löytää nimellä Elämän mittaisella matkalla ja Instagramista nimellä @elamanmittaisellamatkalla. Sivun oikeasta laidasta pääsee myös tykkäämään Facebook-sivusta ja sekä ihan yläpalkin oikeassa laidassa että ihan alhaalla on Facebookin ja Instagramin pienkuvakkeet, joiden kautta pääsee heti oikeaan osoitteeseen.

Niin. Elämän mittainen matka saa jatkoa tai oikeastaan uuden juonenkäänteen. Meidän neidistä tulee isosisko syksyllä. Huisin ihmeellistä ja me vanhemmat emme ainakaan vielä ymmärrä mitä meille on pian tapahtumassa. Koko perhe on kyllä elänyt koko tämän alkuvuoden kuin horroksessa, sen verran se on rankka koko sakille ollut.

Laitoin jo meidän neidin aikana ajatuksia kalenterin väliin. Niitä oloja, tuntemuksia, vitutukset ja onnenkuplat. Nyt olen laittanut ajatuksia vielä enemmän kokoon ja huomannut käyväni tätä raskautta läpi paljon sitä kautta, mitä juuri missäkin hetkessä tuntin ensimmäisen raskauden aikana ja verrannut siihen. Kaikki on toisin. Mikään ei ole enää ennallaan eikä vaaleanpunaista kuplaa ole olemassakaan. Höttöä luuloa siihen ettei mikään voisi koskaan mennä muulla tavalla kuin on itse pilvilinnojaan rakennellut. Jäljelle on jäänyt onnellisuus ja kiitollisuus siitä mitä on.

Raskauspäiväkirjoja on varmasti netti ja lehdet pullollaan, mutta miltä tuntuu odottaa seuraavaa lasta, kun ensimmäinen on todettu raskausaikana kehitysvammaiseksi. Sellaisia tarinoita en juuri ole päässyt lukemaan. Suosittu 47-palasta-blogin Agulla on myös esikoistyttö down-lapsi. Hän on kertonut puolisonsa kanssa ajatelleen heti ensimmäisen syntymän jälkeen, että mahdollisimman pian seuraava. Ihailen heidän rohkeuttaan ja ettei heillä ollut pelkoa tai huolia tulevia lapsia kohtaan. Itse en pystynyt samaistumaan kuitenkaan heihin ja siksikin koen tärkeäksi antaa myös toisen näkökulman odotusaikaan.

Olemme perheeni kanssa autuaan lomalla, mutta saatte luettavaksi lyhyempiä palasia, joita olen raskausviikkojen aikana kirjoittanut teille valmiiksi. Huomenna tulee ensimmäinen postaus ja siitä edespäin joka toinen päivä tulee eetteriin uusi raskausviikko niin että päästään niin sanotusti ajan tasalle.

Hyvää juhannusta ja onnellisia kesäpäiviä toivotellen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *