Raskausviikko 24

Kesäloma alkaa. Kesäkuun puoliväli. Raskauden puoliväli. Halleluujaa. Kosteaa sumusadetta, hiostava keli, kylmä ja lämmin samaan aikaan. Töistä kotiin päästyäni ja lapseni roinineen kotiin raahattuani laskeutui minuun kaikkensa antanut olo. En monestikaan ole neidin nähden itkenyt, mutta nyt itkusta ei meinannut loppu tulla ollenkaan. Sekös neitiä hämmensi. Hän tuli dublojen luota ja taputti äitiä olalle. Oliko hänellä mielessään sellainen Bob Marleyn ”Everything’s gonna be alright” vai Trumppimainen ”kerää ittes”-olalle taputus. En tiedä. Ehkä kumpaakin.

En todellakaan peittele itkemistä neidin nähden, itkut kuuluvat aikuistenkin elämään. Usein oma itkuni purkaantuu vain suorituksen jälkeen eli illalla kun tulipalot on saatu tukahdutettua. Minusta on tärkeää, että lapseni näkee vanhempien erilaiset tunteet ja kuulla heiltä ettei ole vaarallista jos itkettää tai on paha mieli. Erityislapselleni viiton tunteita ja yritän selittää asiat mahdollisimman yksiselitteisesti. Esimerkiksi: ”Äiti itkee, koska on tosi väsynyt” tai ”Äitillä on paha mieli eikä tiedä miksi, mutta sinä et ole tehnyt mitään väärää”. Sanoittaminen on tärkeää, mutta koska ymmärrys on vielä maltillista, on tärkeää selittää lyhyesti ja lapsentasoisesti. Missään nimessä ei saa vähätellä lasta. Ne aistivat ja ymmärtävät enemmän kuin me koskaan ehkä tulemme ymmärtämäänkään. Tämän olen unohtanut liian usein oman lapseni kohdalla vaikka kuinka yritän. Kun sanoja on niiin paljon vähemmän kuin mitä korvien välissä liikkuu.

Loppuihan se itku ja mummu ja pappakin saatiin iltakylään. Lomapäivän alun taisi kruunata Puffetit, jotka on kyllä mun ja neidin jäätelölaarin top vitoseen menijöitä.

Tyyppi vatsassa antaa sisuksille kyytiä ja ralli on ollut vähintään yhtä kovaa kuin äidillä viime viikot. Olen pitkälti ollut illat yksin neidin kanssa miehen iltatyöpainotteisen työn vuoksi ja huomaan harjoitussupisteluiden lisääntyneen eksponenttiaalisesti. Ne eivät ole vielä varsinaisia kipuja, mutta eivät pelkkiä vatsan kovettumisiakaan. Toivon hartaasti ettei ne vielä lähtisi pahenemaan. Haluan nauttia neidin kanssa kirmaamisesta.

Niin. Se kesä. Ah. Ens viikolla on juhannus ja pääsee järveen <3

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *