Älä jää kotiisi nysväämään – Äänestä, jos osaat!

Huomenna se alkaa! Kunnallisvaalien ennakkoäänestys! Hoidappa velvollisuutesi heti alta pois!

Kun asiat arjessasi tökkii, et tule kuulluksi ja koet epäoikeudenmukaista kohtelua, on kaksi vaihtoehtoa. Joko jäät kotiin, valitat ystävillesi, puolisollesi ja äidillesi kun maailma on epäreilu ja toiset pääsevät helpommalla tai sitten vedät syvään henkeä ja lähdet selvittämään, kuka sinua voi auttaa. Ja jossei kukaan auta, ala itse auttamaan itseäsi. Jos joku tässä yhteiskunnassa ei toimi, ei auta jäädä kotiin sitä murjottamaan ja toivoa, että joku tulisi ja pyyhkisi murheesi hartioiltasi.

Monesta teksistäni huokuu tyytymättömyys julkisiin palveluihin, tai oikeastaan epätasa-arvoiseen kohteluun. Voisihan sitä katkeroitua, kun lähes jokaisen asian on saanut itse selvittää, vaatia, perustella ja sitä rataa, mutta kuka siitä hyötyisi? Vähiten minä ja perheeni. Ei muuta kuin hihat heilumaan ja tekemään parempaa huomista.

Kun naapurin Pertti sanoo, että politiikka on perseestä, hän ymmärtäköön, että samalla hänelle on aivan see ja sama:

  • saako hänen dementoitunut mummo vanhainkotipaikan vai muuttaako hän hänen luokseen asumaan
  • maksaako kirjastokortin vingutus vai saako jatkossakin vaihtaa lasten kirjahyllyn sisältöä
  • onko kehitysvammaisella jatkokoulutusmahdollisuudet ja sitä kautta paremmat mahdollisuudet työllistää itsensä ja maksaa veroja kuntaan
  • onko lähipuisto pilvenpiirtäjän alla vai vappupiknikkiä varten
  • syödäänkö koulussa brasilialaista lehmää vai naapurin elättävää, lähellä tuotettua karitsaa tai härkäpapua
  • räkiikö nuoriso lähisalen pihalla ja potkii kiviä vai annetaanko heille mahdollisuus perustaa bändi tai pelata vaikkapa sulkapalloa

Tai mitä näitä nyt on. Politiikka on arkeamme, vaikka kovin absurdilta käsitteeltä välillä tuntuukin. Haluatko sinä olla naapurin Pertti? Ehdokkaan löytämiseksi täytyy nähdä vaivaa, mutta eikös tämä elämä sitä vähän muutenkin vaadi. Ja jos sinä sitä ilmaista kahvia kadehdit, niin eikun ensivaaleihin mukaan. Näihin kunnallisvaaleihin on myöhäistä jo ottaa osaa, mutta äkkiäkös se neljä vuotta menee. Jos olet hitaasti lämpiävää sorttia, niin on siinä muutama vuosi aikaa fundeeraa, mitä kunnassasi voisi kehittää.

 

Alla ne tärkeät päivämäärät. Henkkarit vaan mukaan ja menoksi!

  • Vaalipäivä sunnuntai 9.4.2017
  • Ennakkoäänestys kotimaassa 29.3.-4.4.
  • Ennakkoäänestys ulkomailla 29.3.-1.4.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *