Arkiruokaa koko perheelle 9/52 – Tomaattinen kaurajauhiskasteike

Ensin ajattelin muokkaavani pöytäliinaan jumiin jääneet tatinat ja ylimääräiset leivänmurut, mutta sitten mietin. Miksi? Tämä reseptisarjahan on nimenomaan arkireseptejä koko perheelle. Meidän koti ei ainakaan ole vailla tahmaa ja tatinaa, joten miksi sitä kuvista peittämään?

Meillä käytetään edelleen eläinkunnan tuotteita, myös sian- ja naudanlihaa. Pääasiassa niistä tehdään lihapullia, mutta välillä myös niitä muita perinteisiä jauheliharuokia, kuten jauhelihakastiketta. Käytimme jossain vaiheessa soijarouhetta melko paljonkin, mutta en pidä soijan mausta enkä siitä, että se tulee ulkomailta. Nyt olen löytänyt uuden ystävän. Suomalaisesta kaurasta valmistetun Elovenan Muru kaurajauhiksen.

Kesti pitkään ennekö uskalsin tarttua Elovenan kaurajauhikseen, kun se näytti niin kuivalta ja epäilyttävältä pussin läpi. Suutuntuma on hiukan jauhelihaa pehmeämpi sekä jos mahdollista miedompi, mutta heittämällä paras jauhelihan korvike, joka on omassa keittiössäni vieraillut. Jos perheestä löytyy kasvisruuan epäilijöitä niin suosittelen testaamaan meneekö läpi.

En välttele rasvaa, mutta ne jotka välttelevät niin tässä on n. 30% vähemmän rasvaa verrattuna jauhelihaan ja saman verran proteiinia. Tämän tuotteen tuoteseloste on myös ihanan niukka ja ymmärrettävä. Ihana siksi, että vierastan sellaisia kasvistuotteita, joissa on käytetty paljon erilaisia täyte- ja lisäaineita saamaan, väriä, makua ja jotain mitä ei luonnollisesti voi saada. Tästä kaurajauhkiksesta löytyy kauraa 41% (täysjyväkaura ja kauralese), vettä, perunaproteiina, herneproteiinia ja suolaa.

Nämä tarvitset:

  • 1 pss (350g) kaurajauhista
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • Herbamare yrttisuolaa maun mukaan
  • 1 rkl kuivattuja yrttejä
  • 2 tl sokeria
  • monta rouhaisua mustapippuria myllystä
  • 2 tlk tomaattimurskaa
  • 5 dl vettä
  • 250g kirsikkatomaatteja

Lisuukkeena meillä oli simpukkapastaa.

Tee näin:

  1. Paista kaurajauhis öljyssä (käytin rypsiöljyä) rapeaksi, noin 5 minuuttia. Siirrä sivuun.
  2. Pilko sipuli ja valkotipuli, kuullota.
  3. Lisää sipulien joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna hautua 10 min.
  4. Lisää kirsikkatomaatit ja hauduta toiset 10 min. Lisää lopuksi paistettu kaurajauhis.
  5. Tehtiin tästä myös juuston ystäville 2.0 versio, joka ei ole vegaani. Pilkkomalla puolikkaan fetapalan (meillä oli Apetina) sekaan ja pyöräyttämällä hellästi muutaman kerran saat aivan täristyttävän hyvän ja vähän tuhdimman version.

Kaksinkertaistamalla ohjeen saat pastakastikkeen lisäksi lasagnesoosin. Lasagne on myös hyvää tavaraa pakastettavaksi, joten sieltä saisi vetäistyä illalla sulamaan ja seuraavaksi koko jengille tarjottavaa ja saletisti päihittää einekset mennen tullen.

Siellä kotikoululaisille ja pikkukokeille tämä on myös erittäin pätevä ruoka simppeliin ja nopeasti valmistuvaan ruokaan.

Herkullista ja terveellistä viikkoa!

Trackbacks & Pings

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *