Arkiruokareseptejä koko perheelle – Järjettömän helppo ja hyvä tofu satay
Reseptipankkiin jälleen uusi vegaanirakkaus; tofu satay. Tämä on tällainen arjen todellinen pikaruoka jos oikoo mutkat suoriksi niin kuin itse tein. Eli en tehnyt itse satay-kastiketta, joka on siis hyvin maustettua, toisille jopa tulista maapähkinäkastiketta.
Olen vasta tutustunut näihin Aasialaisiin valmismaustepusseihin ja olen kyllä ihan myyty. Esimerkiksi tämän resptin aineet säilyvät todella pitkään ja on hyvä hätävara, kun muuta ei ole. Ainoastaan pinaatti ottaa nokkiinsa useamman viikon jälkeen, mutta se ei olekaan tässä maun kannalta pakollinen.
Olen luonteeltani sellainen pippureiden viljelystä alkaen ruokaa laittava kotikokki, että en ole oikein taipunut valmisruokamaailmaan koskaan. Kyse ei ole siitä, että kaikissa eineksissä olisi jotain vikaa. Hintan nähden ne ovat olleet kuitenkin aina jotakin liian tai liian vähän. Valmisruuat ovat kuitenkin kehittyneet viimeisten vuosien aikana varmasti hurjasti ja sukellus eineshyllyille olisi varmasti paikallaan.
Mutta miksi hypätä eineshyllylle, kun vajaassa puolessa tunnissa voi saada tajuttoman hyvää ruokaa? Jos tofu on sinulle edelleen vieras elementti, niin nyt hyvä ihminen on aika rohkaistua ja rakastua.
TOFU SATAY (kuudelle)
Nämä tarvitset:
- 2 pkt tofua
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 100-120 g valmista Satay-kastiketta, esim. SpiceUp! Satay 230g (reilu dl)
- 1 tlk (400g) kookosmaitoa (tai muuta kermaa)
- pinaattia, jota ei tarvitse ryöpätä
- suolapähkinöitä tai muita haluamiasi, esim. cashew
- (jos haluaa tulisen niin 1/2 chili, mutta satay kastike itsekseen on jo tulisenpuoleista)
Tee näin:
- Kuivaa tofun pinta astiapyyhkeeseen. Pilko noin kirsikkatomaattien kokoisiksi kuutioiksi. Painele pyyhkeellä vielä kuivaksi.
- Paista tofuja kuivalla pannulla niin, että loputkin nesteet haihtuu ja pinta saa rusehtavaa väriä.
- Lisää pannulle öljy ja paista tofukuutiot rapeiksi.
- Lisää satay-kastike ja kookosmaito, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa muutama minuutti.
- Keitä seuralaiseksi riisiä, ohraa, kvinoaa, nuudeleita…
- Heitä päälle rouhasti pilkottu pinaatti ja pähkinät.
PST. Jos haluat kastikemaisemman, käytä vain 1 ptk tofua tai tuplaa satay:n ja kerman määrä.
Jos innostuit tästä, niin innostut myös vegaanista pasta carbonarasta. kannattaa ottaa myös käsittelyyn.