Pasta carbonara ilman pekonia – arkiruokaa koko perheelle

Moni varmaan tietää, että toinen nimeni voisi olla pekonimuija. Se on niin hassua, koska rakastan kasvisruokaa enkä oikeastaan enää haikaile juuri punaisen lihan perään. Mutta rapea pekoni leivällä, grillatuissa herkkusienissä tai pastan seassa – ah, niitä en ole valmis vielä hylkäämään.

Mietin kuitenkin pitkään korvaajaa pekonille ja nyt se on löytynyt pekonipastaan! Jalototofun kylmäsavutofu. Eipä olisi aikansa tofun vihaamiseen käyttänyt muikki löytävänsä itsensä kerran jos toisenkin viime aikoina tofuhyllyltä. Sehän on ihan sairaan hyvää, kun sitä hiukan osaa laittaa.

Olisin varmaan hyvä kokki armeijalle, koska tykkään tehdä kotona aina ison satsin ruokaa ja toivon, että syötäisiin siitä usemapi päivä. Jos kuitenkin elelet yksin tai pienemmässä kommuunissa niin suosittelen jakamaan ohjeen puoliksi. Silloin kannattaa käyttää pelkkää juustokerma eikä avata molempia pakkauksia.

Alkuperäinen ajatus reseptin takaa löytyy Jalotofun omasta reseptipankista. Luovin sitten sen ja omien kaappien sisällön mukaan oman versioni.

VEGAANI PASTA CARBONARA (8 hlö:lle)

Nämä tarvitset:

  • 2 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300 g)
  • 2 isoa sipulia
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 pkt Kaslink Aito Kauraruoka Juusto (250 ml)
  • 1 pkt kaurakermaa (200ml)
  • 700-800 g spagettia/tagliatellea
  • 1 tl suolaa
  • kunnon rouhaisu mustapippuria myllystä
  • 2-3 rkl öljyä paistamiseen

Tee näin:

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.
  2. Kuullota sipulit kevyesti ja ota sivuun.
  3. Ota savutofu pois paketista, painele ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla.
  4. Suikaloi tofu samalle pannulle jossa sipulit oli (ei tarvitse pestä välissä) noin sormenpään kokoisiksi paloiksi (saman kokoisiksi kuin yleensä pekoninkin pilkot.
  5. Paahda tofua kuumalla kuivalla pannulla, niin että pinta saa väriä ja loput nesteet höyrystyvät pois. Vähennä hieman lämpöä, lisää öljy ja paista noin 10 min, kunnes tofussa on kauniin kullanruskea ja rapea pinta. Kärvistelin aika kauan, ehkä jopa kauemmin.
  6. Lisää kaurakermat, kiehauta n. 3 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  7. Valuta pasta ja lisää kastike pastan kanssa sekaisin.
  8. Mulla ei ollut parmesania eikä basilikaa, mutta auta armias jos ois ollu. Naaaaam.

Mietin vielä päihittääkö tämä originaalin. Kyllä tästä meille ainakin uusi arkiruokaklassikko tuli. Vannoutunut lihansyöjäpuoliso joutui taas kerran kääntämään takkinsa taas ja sanoi ettei ollenkaan hullumpaa, tuoksuikin ihan pasta carbonaralle. Neiti maistoi rohkeasti muutaman lusikan, mutta selkeesti tämä tekele ei natsannut neidille. Neiti nosti jalat pöydälle ja tilasi jälkkärin.

Mut hei, kokeile ja tuu kertoon mitä te tykkäsitte. Tänne tai sitten vaikka Instaan tai Faceen.

Ps. Jos sinä olet ihmetellyt missä on jokaviikkoiset arkiruokareseptit niin ANTEEKSI! Kiva huijari, joka lupasi alkuvuodesta että joka viikko tulee uusi resepti. Koronaa voi syyttää tästä(kin). Yritän skarpata, mutta saattaa olla, että tässä tulee vähän kirittävää!

Aurinkoa kaikkien uuteen viikkoon!

-Päivi

6 Responses to “Pasta carbonara ilman pekonia – arkiruokaa koko perheelle

  • Wau pitää kokeilla, otin talteen reseptin ja tofuvinkin!

  • Vähän siinä kesti mutta äsken testattu. Mies sanoi että silmät kiinni ei eroa tietäisi 😀 Vaihdan pekonin tähän tofuun lopullisesti.

    • Ai että miten kiva kuulla! Ja että löi läpi vielä muillekin taloudessa! 🙂

Trackbacks & Pings

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *