Elämäni äitinä, 3. äitienpäivä

Kaksi päivää ennen synnytystä 2016

Tänä äitienpäivänä toivon vain olevani pian terve, jotta jaksan nauttia elämästä ja siitä etuoikeudesta, että saan olla äiti ainutlaatuiselle pikkutyttärelleni. Minua on mystisesti vaivannut alkuvuodesta asti jatkunut yskä ja limaisuus. Nyt se on äitynyt siihen pisteeseen etten saa nukutuksi ja edellisyönä jouduin lähtemään päivystykseen avaamaan keuhkoputkiani.

Ei ole hoitajan helppo olla itse sairas. Sen sijaan helppo on taas tajuta, miten vaikeaa voi potilaan olla saada itseään kuuluviin ja apua ja oikeaa hoitoa. Muiden etua on oppinut ajamaan, omiensa ajamisessa on vielä parantamisen varaa. Nyt minulle on noussut huoli itsestäni, koska en pysty pitämään huolta rakkaimmistani. Rakkaus omaa lasta kohtaan on niin suuri, että se on saanut viime viikkoina monet itkut aikaan.

Koska minusta ei ole ollut kirjoittamaan, uskon että äitienpäivänä 2019 kuvat riittävät kertomaan tunteidentäyteisistä vuosistani.

Leikkauksen jälkeen ensi kertoja sylissä
Ensiminuutit kotona
Maitohumala 1,5kk
Valkmusan kansallispuisto neidin ollessa 1,5kk (v. 2016)
1kk
2kk ristiäisten tienoilla
Ensimmäinen joulu 22.12.2016
7kk
5kk, ensimmäinen kerta vauvauinnissa
7kk takissa, jota äitini on käyttänyt minun olessa saman ikäinen.
6kk
7kk
9kk
11kk, Suomenlinna
1v.
11,5kk Haminassa, pikkusisko kylässä
11,5kk Haminassa
Ensimmäiset pyöräilyt 1v.
Haavatyrän korjaus 1v. Lastenklinikalla
1,5v. väsytystaistelu ja koti tiptop
1v 7kk
1v 8 kk, Hop Lop
Asuntomessuilla Mikkelissä 2017
Äitienpäivä 2018
Sopeutumisvalmennuskurssi Rokualla heinäkuussa 2018
1v 11kk, Kesä ja Kuusamon hyttyset

”Me hassuttelimme ja hölmöilimme ja leikimme kaikkea sellaista mitä vain me kaksi osasimme yhdessä leikkiä”, kirjoittaa Ninka Reittu kirjassaan Sinä olet superrakas. Ja niin me teemme.

Tänä äitienpäivänä Pauligin markkinointiosasto on osannut todella vedota tunteisiin, kun tuuttasi ulos perinteisen äitienpäivän Juhla Mokka-mainoksen ja kahvipaketin äitienpäivä-kuosilla. Siihen Anna Puu on runoillut: ”Peilistä katsot minuun, vuosi vuodelta enemmän. Sillä minä olen sinusta ja sinä olet minussa, Äiti”.

Ensimmäinen äitienpäiväni ja toinen äitienpäiväni aatoksiani voi lukea linkeistä. Näiden siivittämänä toivon hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja niille, jotka saavat juhlia äitiä. Voimia niille, joille tämä päivä on liian raskas <3

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *