Täyteläinen kesäkurpitsakeitto

Tämä(kin) kesäkurpitsakeitto syntyi tuijottamalla jääkaappiin mitä sieltä löytyy. Kun aikaa on vähän enemmän paahdan tai kuullotan aina ensin kasviksia, erityisesti purjot, sipulit ja perunat. Se tuo keittoihin syvyyttä ja makua ihan erityisesti eikä keitinvesi vie mennessään vitamiineja.

Täyteläisyyttä tuomaan laitoin fetaa. Jos kuitenkaan ei pidä fetasta, voi sen korvata esim. sulatejuustolla ja vegaanisen esimerkiksi korvaamalla vegaanilla creme fraichella, joita löytyy ihan lähikaupoista nykyisin. Testasin nyt myös miten uudet perunat toimivat jo keitossa ja ainakin näin toimi tosi hyvin, eikä tullut yhtään liisteriä.

Tästä keitosta tuli ihan heittämällä parasta kesäkurpitsakeittoa, jota olen tehnyt. Ens kerralla pitää tehdä tätä kymmenen litran kattilaan ja pakastaa osa. Kaivan tätä sitten pakkasesta marraskuisessa vesisateessa ja muistelen kesää.

KESÄKURPITSAKEITTO (kahdelle nälkäiselle)

Nämä tarvitset:

  • ruokaöljyä tai voita
  • puolikas purjo
  • 500 g kesäkurpitsaa (n. 2 pienehköä kesäkurpitsaa)
  • 300 g perunaa (n. kolme isoa perunaa)
  • 1 dl vettä
  • 3 oksaa persilijaa
  • 100 g fetaa
  • mustapippuria myllystä
  • (suolaa)
  • koristeeksi yrttejä (esim. timjami, ruohosipuli tai persilja)

Tee näin:

  1. Pese ja pilko purjo.
  2. Kuori ja pilko noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi perunta.
  3. Kuullota kattilassa runsaassa voissa tai öljyssä purjon kanssa noin 15 min.
  4. Pese ja pilko kesäkurpitsa ja persilija. Lisää perunoiden ja purjon joukkoon. Lisää mukaan vesi.
  5. Hauduta kannen alla niin pitkään, että perunat ja kesäkurpitsat ovat pehmeitä.
  6. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä tarvittaessa sen mukaan kuinka löysästä keitosta pidät.
  7. Murustele joukkoon feta ja anna sulaa keittoon. Rouhi mukaan mustapippuria ja lisää tarvittaessa suolaa.
  8. Dippaa paahdettuun leipään. Nam.

Pst. Kuopukselle erotin oman keiton ennenkö lisäsin fetan. Suolaa ei juuri tarvinnut laittaa, koska fetassa itsessään on paljon suolaa. Muista käyttää rasvaista fetaa, jotta se sulaa hyvin joukkoon.

Trackbacks & Pings

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *